Engleski jezik za početnike

Učenje engleskog jezika za pocetnike, može biti veoma lako i zabavno. Engleski jezik je svuda oko nas. Televizija, muzika, internet, dnevna štampa, nazivi restorana i prodavnica, ne mogu se više zamisliti bez engleskog jezika.
Iako ste tek početnik, bili Vi svesni toga ili ne, ali Vaše znanje engleskog jezika u ovom trenutku je na dosta dobrom nivou. Suština je u tome da pronađete pravi način da to pasivno znanje pretvorite u aktivno i da enlgeski jezik progovorite.

zašto Vam je potreban engleski jezik?

Potreba za engleskim jezikom raste neverovatnom brzinom. U današnje vreme poznavanje engleskog jezika predstavlja dokaz Vaše pismenosti u poslovnom svetu. S tim u vezi, znanje engleskog jezika je jedan od osnovnih uslova da biste se zaposlili u bilo kojoj ozbiljnoj firmi ili da biste sami zarađivali novac putem interneta.

Sa neprekidnim usavršavanjem engleskog jezika otvaraju Vam se mnoga vrata i nepregledne mogućnosti za zaradu i napredovanje u karijeri.
Pored ovog najčešćeg razloga za učenje engleskog jezika, tu je i učenje zbog putovanja u inostranstvo, kao i trajnog iseljenja, studiranja u inostranstvu, korišćenja računara i interneta, komunikacije sa strancima i mnogi drugi razlozi.

engleski za pocetnike.jpg

da li i ja mogu da naučim engleski jezik?

engleski za svakog.jpg

Naravno – shvatite učenje engleskog jezika kao zabavu. Ukoliko to uradite, ubrzo ćete uvideti da će Vam upravo engleski jezik postati jedna od najlepših obaveza u toku dana. Milioni ljudi kojima je neki drugi jezik maternji, sa lakoćom se služe engleskim jezikom. Zašto ne biste i Vi?

Naučno je dokazano da svako može da nauči strani jezik, bez obzira na godine. Ne sputavajte sebe zabludama koje će Vam otežati put do uspeha.

Kuresevi engleskog jezika za početnike

Najlakši i najbrži način učenja engleskog jezika za početnike jeste kurs engleskog jezika u nekoj od škola stranih jezika ili na privatnim časovima. S obzirom da se kao početnik tek susrećete sa engleskim jezikom, neophodno je da Vas stručna osoba uputi u osnovne stvari.
Najbolji kursevi engleskog jezika su oni koji Vam pružaju mogućnost da za kratko vreme naučite da se sporazumevate.

Učenje gramatike od samog početka će Vam biti prepreka ka cilju, a cilj je progovaranje engleskog jezika. Ono što bi kao početnici trebalo da radite je da što više slušate engleski jezik i ako je moguće da ga maksimalno koristite.

Pronađite nešto što vam je zanimljivo na engleskom jeziku, slušajte muziku, gledajte filmove, igrajte igrice. Sve pomaže, dokle god Vi uživate u tome što radite dok jezik učite. Koristite jezik. Ako volite da slušate stranu muziku – pevajte. Ako volite da gledate filmove – ponavljajte rečenice zajedno sa glumcima. Ako volite da igrate igrice – čitajte naglas sve što je napisano ili rečeno na engleskom jeziku.

ucenje engleskog

Kod učenja engleskog jezika za početnike je veoma važno da otkrijete svoj lični stil učenja. Ukoliko najlakše učite gledajući slike i povezujući ih u glavi sa vama bitnim asocijacijama, onda je to ono na šta treba da se fokusirate. Ukoliko s druge strane najlakše pamtite slušanjem, puštajte sebi pesme ili lekcije za učenje engleskog jezika svakodnevno. Čak i ako radite nešto drugo, Vaš mozak će registrovati taj zvuk, iako Vi možda nećete biti svesni toga.

Gramatika engleskog jezika za početnike

Ne postoji bolji način za učenje gramatike engleskog jezika od korišćenja jezika, odnosno konverzacije. Suvoparno učenje gramatičkih pravila će Vas dovesti do neupotrebljivog znanja engleskog jezika. Veliki broj početnika je engleski jezik zapravo učilo godinama. Pa zašto su onda i dalje početnici?! Zbog nepravilnog načina učenja.

Klasični školski način učenja jezika se zasniva na „bubanju“ gramatike i rađenju vežbi pismeno. Ono do čega ovaj način učenja engleskog jezika dovodi je nemogućnost sklapanja proste rečenice. Dosta polaznika u našoj školi dolazi sa znanjem gramatike na nivou čak i B1, a žele da krenu na početni kurs, jer jednostavno kažu „da ne znaju ništa“. Učenje gramatike na samom početku je potpuno pogrešno. Učenje fraza i korišćenjem tih fraza Vi engleski jezik za veoma kratko vreme progovarate, a sa tim usvajate i gramatička pravila. Samo korišćenjem jezika, odnosno konverzacijom možete naučiti engleski jezik, a stvarno naučiti jezik znači – GOVORITI GA!

Zato se ne opterećujte gramatikom na početku učenja, naučite samo ono što Vam je neophodno za pravilnu komunikaciju, za sve ostalo ima vremena kada počnete da pričate na engleskom jeziku.